B
biały serblind-baking - podpiekanie spodu do tarty
C
chrupiący bekonciasto kruche
ciasto na pierogi
ciasto półkruche
culinary cuts
D
dobieranie owoców pod przetworydodawanie drożdży do ciasta drożdżowego
dzielenie kalafiora na różyczki I
dżem
F
formowanie ciasta drożdżowegoformowanie ciasta francuskiego
formowanie klusek śląskich
G
gotowanie brukselkiH
hydracja ciastahydracja starteru
K
kiszenie kapustykrojenie ciasta kluskowego
krojenie ziemniaków w plasterki
kompot ze świeżych owoców
M
makaron domowymixing methods
mycie cytrusów
N
nadzienie owocowe do tarty?O
obliczanie BP formulaobieranie czosnku
obieranie pomidorów ze skórki
odtłuszczanie pepperoni
ozdobne lepienie pierogów
P
pasteryzowanie przetworówprzeliczanie drożdży
przesiewanie mąki
przygotowanie dodatków na pizze
przygotowanie kurczaka do dań chińskich
przygotowanie kuskusu
R
rozmrażanie rybrozbijanie piersi na rolady
roztapianie czekolady
S
siekanie pietruszkiskładanie naleśników
składniki ciasta kruchego
składniki ciasta półkruchego
sprawdzanie świeżości jajek
T
temperatura pieczeniathickening agent
typy mąki
U
usuwanie kleju ze słoikówusztywnianie bitej śmietany
W
water percentage in chosen productswindowpane test - test siatki glutenowej
wypestkowywanie ogórka
wypestkowywanie pomidora
wyrabianie ciasta drożdżowego
Z
zaplatanie chałkizcieranie skórki z cytryny
0 komentarze :