Składniki - spód :/p>
250g margaryny 510g mąki pszennej 165g cukru 4 żółtka 28g kwaśnej śmietany 16g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki - masa serowa :
1kg sera białego mielonego 220g cukru 2 żółtka 6 białek 2 budynie waniliowe bez cukru (2x40g) 58g oleju olejek migdałowy
Przygotowanie :
- Spód : Składniki na ciasto(bez białek )wsypać do miski i dokładnie zagnieść. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia, ciasto podzielić na dwie części, jedną rozłożyć na blachę a drugą zamrozić (aby można było je zetrzeć na tarce).
- Spód sernika podpiec na złoto przez ok 15 min w temp. 180 C.
- Masa serowa : Żółtka lekko utrzeć z cukrem,dodać olej i ucierając dodawać ser,wymieszać, następnie wsypać budynie, wlać olejek i ubitą na sztywno pianę.
- Ser lekko wymieszać i wyłożyć na spód ciasta, na wierzch rozłożyć drugą część ciasta(startą na tarce).
- Piec w temp. 180 C przez ok 50 min.
0 komentarze :