Składniki - spód :
biszkopty (podłużne lub okrągłe)
Składniki - masa serowa :
700g waniliowego serka homogenizowanego 262g śmietany kremówki 40g cukru pudru 2 czubate łyżki żelatyny 400g truskawek + do dekoracji
Przygotowanie :
- Spód : Tortownicę o średnicy 24 - 25 cm uszczelnić folią aluminiową. Biszkopty ułożyć na spodzie tortownicy.
- Masa serowa : Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać serek/jogurt cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach.
- Na biszkoptach w tortownicy poukładać truskawki (jeśli są duże - przepołowić), wylać masę serową. Włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować truskawkami (na wierzch można również wylać galaretkę ).
0 komentarze :