Składniki - spód :
1,75 szklanki pokruszonych ciastek digestive 78g rozpuszczonego masła
Składniki - masa orzechowa :
0,66 szklanki golden syrupu 78g roztopionego masła 12g brązowego cukru 2 jaja 1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Składniki - masa serowa :
750g zmielonego sera białego 202g brązowego cukru 20g mąki pszennej 4 jajka 130g śmietany kremówki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Przygotowanie :
- Spód : składniki na spód wymieszać, wcisnąć w dno formy (tortownicy) o średnicy 23 cm. Podpiec w temperaturze 175ºC przez 6 minut.
- Masa orzechowa : wszystkie składniki wymieszać, podgrzać, gotować 8 - 10 minut do zgęstnienia, ciągle mieszając. Wylać na podpieczony spód i odstawić na bok.
- Twarożek ubić, dodawać stopniowo cukier, mąkę, jajka wbijać po jednym i dalej miksować. Na koncu wlać kremówkę i ekstrakt z wanilii, zmiksować. Masę serową wylać na masę orzechową.
- Piec 1 godzinę w temperaturze 175ºC. Wystudzić i trzymać w lodówce minimum 4 h przed podaniem.
0 komentarze :