sernik truskawkowy na zimno

By | 23:22 Leave a Comment

Ciasteczkowy spód :

forma o średnicy 20cm

150g digestive w gorzkiej czekoladzie
70g orzechów włoskich
40g masła


Masa truskawkowa :

500g świeżych truskawek
2 łyżki soku z cytryny
1 szklanka jogurtu naturalnego
260g śmietany kremówki
90g miodu
40g cukru
20g żelatyny
1/4 - 1/3 szklanki wody


Przygotowanie :

  1. Ciasteczkowy spód : wszystkie składniki zmiksować na mokry piasek.
  2. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, masę ciasteczkową wcisnąć w spód, wyrównać.
  3. Masa truskawkowa : żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody.
  4. W dużej misce umieścić truskawki, sok z cytryny, jogurt, kremówkę (nie ubijać jej wcześniej), miód, cukier, żelatynę. Wszystko zmiksować na gładką masę.
  5. Wylać na spód ciasteczkowy i włożyć do lodówki do stężenia.
  6. Przed podaniem udekorować.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :