niedziela, 15 lutego 2015

krem do tortu - budyniowy z czekoladą i bitą śmietaną

Składniki :

100g białej czekolady
200g śmietany kremówki
1 śmietan-fix (opcjonalnie)
200g masła
budyń z ulubionego przepisu


Przygotowanie :

  1. Białą czekoladę połamać i rozpuścić w śmietanie kremówce. Wystudzić.
  2. Bardzo schłodzoną masę śmietanową ubić, stopniowo dosypując śmietan-fix.
  3. Rozetrzeć kostkę masła.
  4. Do roztartego dodawać po łyżce zimny budyń. Dodawać po łyżce ubitą śmietanę z czekoladą.
  5. W celu uzyskania ciemnego kremu czekoladowego, do masła należy dodać nutellę, potem krem budyniowy, ubitą śmietanę i startą gorzką czekoladę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz