Składniki :
250 g makaronu łazanki
40gad kapusty kwaszonej
1 marchewka
2 liście laurowe
1-2 duże cebule
kawałek cienkiej kiełbasy
sól
pieprz, najlepiej świeżo zmielony
Przygotowanie :
- Kapustę drobno posiekać i włożyć do garnka wraz z listkami laurowymi i marchewką startą na tarce jarzynowej, zalać niewielką ilością wody, ugotować do miękkości.
- Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropli oleju.
- Cebule i kiełbasę pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić kiełbasę i smażyć, aż się wędlina zarumieni. Dodać cebulę, lekko posolić i często mieszając, smażyć, aż cebula będzie miękka.
Dobrze odciśniętą kapustę wymieszać z cebulą i wędliną, dodać makaron. Całość doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przesmażyć na patelni.
0 komentarze :