babeczki - cytrynowe I

By | 23:14 Leave a Comment

Składniki :

170 g mąki pszennej
110 g cukru
6 łyżek jogurtu naturalnego
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
60g masła, miękkiego
sok z 1 cytryny
otarta skórka z cytryny
szczypta soli
orzechy włoskie (wg uznania)


Przygotowanie :

  1. Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w naczyniu. Masło utrzeć z cukrem na kremową masę.
  2. Dodać jajka, miksując do połączenia składników po dodaniu każdego z nich. Dodać jogurt i połączyć z masą maślano-jajeczną.
  3. Do masy maślanej wsypywać na przemian suche składniki, wlać sok i skórkę z cytryny miksując do połączenia składników po dodaniu każdego z nich.
  4. Dodać orzechy, wymieszać.
  5. Formę do muffinek wypełnić prawie do pełna - nie urosną bardzo duże.
  6. Piec w 180 stopniach do zezłocenia.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :