Składniki :
batony Mars - ja użyłam 8 średnich Marsów po 50 gram
mleko –odrobina + odrobina masła
śmietana 30% -200 ml - pominęłam
czekolada gorzka - 1 tabliczka - pominęłam
płatki kukurydziane -kilka szklanek
ozdoby do dekoracji
Batony Marsa kroimy nożem na małe kawałki, czekoladę dzielimy na kostki.
Do nieprzywierającego garnka podgrzewanego na małym ogniu wlewamy kilka łyżek mleka, wrzucamy marsy i czekoladę, dodajemy śmietanę - mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę (nie gotujemy, wyższa temperatura ma służyć temu, aby czekolada rozpuściła się nam).
Dodajemy do masy tyle płatków kukurydzianych ile ich przyjmie masa czekoladowa - wszystkie płatki powinny być pokryte masą czekoladową.
Przekładamy gotową masę do papierowych papilotek, studzimy.
0 komentarze :