Składniki :
150g tłustego twarogu
2 jajka
83g mleka
76g oleju
255g mąki pszennej
24g kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
100g cukru brązowego
1/2 szklanki kropelek czekoladowych)
Przygotowanie :
- Zmiksować twaróg, jajka, mleko i olej rzepakowy na jednolitą masę.
- Do miski przesiać mąkę z proszkiem i kakao, dodać cukier i wymieszać.
- Suche składniki wlać do mokrych i wymieszać drewnianą łyżką. Dodać kropelki czekoladowe i/lub orzechy i wymieszać.
- Przełożyć do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 45-50 minut -do suchego patyczka.
- Po około 30 minutach od wyjęcia ciasta z piekarnika wyjąć je z foremki i studzić na kratce.
0 komentarze :