ciasto - czekoladowe, z twarogiem

By | 22:43 Leave a Comment

Składniki :

150g tłustego twarogu
2 jajka
83g mleka
76g oleju
255g mąki pszennej
24g kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
100g cukru brązowego
1/2 szklanki kropelek czekoladowych)


Przygotowanie :

  1. Zmiksować twaróg, jajka, mleko i olej rzepakowy na jednolitą masę.
  2. Do miski przesiać mąkę z proszkiem i kakao, dodać cukier i wymieszać.
  3. Suche składniki wlać do mokrych i wymieszać drewnianą łyżką. Dodać kropelki czekoladowe i/lub orzechy i wymieszać.
  4. Przełożyć do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 45-50 minut -do suchego patyczka.
  5. Po około 30 minutach od wyjęcia ciasta z piekarnika wyjąć je z foremki i studzić na kratce.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :