ciasto - zebra

By | 09:32 Leave a Comment

Składniki :

5 jajek
1,5 szklanki cukru
3 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki
2 łyżki kakao
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka wody
1 szklanka oleju
kilka kropel aromatu rumowego


Przygotowanie :

  1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać 3 szklanki maki, proszek do pieczenia, olej i wodę. Wymieszać.
  2. Uzyskaną masę podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać olejek rumowy i kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Przygotować tortownicę i wylewać na nią kolejno 2 łyżki czarnej masy, następnie 2 łyżki białej
  3. Piec ok 1 godz. w temperaturze 180'C (do suchego patyczka).

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :