Składniki :
200g makaronu w kształcie ziarenek ryżu (użyłam makaronu czanieckiego), dałam ok. 400g
1 duży ogórek wężowy
1 puszka kukurydzy, dałam jedną malutką
30 dag szynki konserwowej, dałam połowę
2 – 3 łyżki posiekanego koperku
sos jogurtowo - koperkowy Kotanyi
2 łyżki majonezu, dałam 2 łyżeczki, bez sosu kotanyi
4 łyżki jogurtu
½ łyżeczki białego pieprzu
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Ogórek obrać, pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić, a szynkę pokroić w drobną kostkę (podobną jak ogórek). Dodać koperek.
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać sos koperkowy i pieprz. Wlać do pokrojonych składników i wymieszać.
Schłodzić w lodówce.
0 komentarze :