ślimaki z ciasta francuskiego

By | 13:13 Leave a Comment

Składniki :

1op ciasta francuskiego
120g sera żółtego
ok 12 plastrów wędliny
keczup pikantny, koncentrat pomidorowy (3:1), czosnek, przyprawy


Przygotowanie :

  1. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki ok 15 min wcześniej, aby się ogrzało. Piekarnik nagrzać do 180st C.
  2. Ciasto rozwinąć dłuższym bokiem do siebie, całe posmarować keczupem. Rozłożyć szynkę, na niej ser- zostawiając ok 3cm wolnego miejsca od góry. Zrolować dość ciasno od dołu do góry (wzdłuż dłuższego boku). Powstały wałek kroić na plastry grubości ok. 1cm układać bokiem w dość dużych odstępach na papierze do pieczenia.
  3. Piec 20 min.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :