krem do tortu - whipped cream, with gelatine

By | 01:06 Leave a Comment

Składniki :

1 łyżeczka żelatyny w proszku
2-3 łyzki zimnej wody
600g śmietany kremówki


Przygotowanie :

  1. Wierzch zimnej wody posyp żelatyną. Odstaw na 5 minut do czasu napęcznienia żelatyny.
  2. Następnie umieść naczynie z żelatyną w kąpieli wodnej. Podgrzewaj na wolnym ogniu ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia żelatyny.
  3. Pozwól żelatynie osiągnąć temperaturę pokojową. Należy uważać, aby zelatyna nie straciła swojej płynnej konsystencji.
  4. W misce umieść śmietanę kremówkę, ubijaj ją, aż do momentu aż będzie w miarę sztywna. Wlej rozpuszczoną żelatynę jednym strumieniem wciąż kontynuując mieszanie.
  5. Ubijaj do osiągnięcia stanu soft peak.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :