naleśniki - zapiekane I

By | 23:07 Leave a Comment

Składniki :

naleśniki z ulubionego przepisu
0,5 kg twarogu półtłustego
2 jajka
180g śmietany kwaśnej
80g cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 łyżki rodzynek
olej do smażenia
masło do wysmarowania naczynia


Masa do zapiekania :

150 ml kremówki
1 jajko
80g cukru pudru


Przygotowanie :

  1. Przygotować naleśniki z ulubionego przepisu. Odłożyć do wystudzenia.
  2. Twaróg rozgnieść widelcem dodać żółtka, cukry, mąkę ziemniaczaną, śmietanę, rodzynki i wymieszać. Przed smarowaniem ubić na sztywno białka i delikatnie wymieszać z masą twarogową.
  3. Do kremówki dodać jajko, cukier puder i zmiksować.
  4. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Zimne naleśniki posmarować masą twarogową, zwinąć rulony i przekroić na pół. Ułożyć w naczyniu, zalać kremówką.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku na 180 st z termoobiegiem około 1 godziny.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :