krem do tortu - śmietanowy, z jagodami

By | 09:44 Leave a Comment

Składniki :

400g jagód
40g cukru
520g śmietany kremówki
30g cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny


Przygotowanie :

  1. Jagody oczyścić, delikatnie przepłukać i odstawić do osiąknięcia z wody.
  2. Zmiksować z cukrem.
  3. Śmietanę ubić na sztywno, dodać pod koniec cukier puder, a następnie zmiksować jagody.
  4. Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Delikatnie podgrzać do rozpuszczenia. Jeszcze ciepłą wlać cienkim strumyczkiem do masy jagodowej, stale mieszając mikserem na zmniejszonych obrotach.
  5. Wylewać na blaty biszkoptowe umieszczone w tortownicy.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :