płatki serowe z pieca

By | 01:29 Leave a Comment

Składniki :

250g sera parmezanu


Przygotowanie :

  1. Zetrzeć ser na tarce o drobnych oczkach.
  2. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na blasze przy pomocy okrągłej foremki do wycinania pączków uformować niewielkie i dość grube (nie mniej niż 0,5 cm) krążki z sera. Docisnąć je dobrze do blachy np. przy pomocy łyżeczki.
  3. Wstawić blachę do piekarnika, zapiekać w temp 200stC przez 10 minut. Płatki będą gotowe, gdy ich krawędzie ładnie się zezłocą.
  4. Po wyjęciu blachy z piekarnika, odstawić płatki do ostygnięcia na kilka minut. Następnie przełożyć płatki na papierowy ręcznik (na ok. 30 minut), by odsączyć je z tłuszczu.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :