Składniki :
1kg dorsza w płatach
ok. 50g masła
połówka cytryny
szczypta pieprzu
puszka pomidorów
mała cebula
łyżeczka koncentratu pomidorowego
pół łyżeczki siekanej papryczki pepperoni
łyżeczka ziół prowansalskich
sól, pieprz
200g żółtego sera
2 kromki chleba
Spód blaszki posmarować roztopionym masłem.
Do pozostałego masła dodać sok z cytryny i szczyptę pieprzu. Tą mieszanką posmarować ułożone na płasko i posolone wcześniej ryby.
W miseczce przygotować salsę z pomidorów, cebuli i przypraw, doprawiając do smaku. Salsę rozłożyć na rybach. Na koniec zetrzeć ser i wymieszać go z pokruszonym środkiem kromek chleba. Posypać tak przygotowanym serem ryby.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
0 komentarze :