Składniki :
250g suchych tortellini
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
300g szynki konserwowej
1 duży albo dwa mniejsze pomidory
1 ogórek
pół pęczka posiekanego szczypiorku
2 pełne łyżki majonezu
3 – 4 pełne łyżki jogurtu
1 łyżka pikantnego keczupu
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie :
- Tortellini ugotować w dużej ilości osolonej wody. Od razu po ugotowaniu wrzucić na pół minuty do miski z bardzo zimną wodą. Odcedzić dokładnie i zostawić do wystygnięcia.
- Pomidora pokroić w drobną kostkę usuwając pestki. Ogórka obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzić, a szynkę pokroić w kostkę.
- Do miski przełożyć tortellini, pokrojoną szynkę, fasolę, kukurydzę, pokrojone pomidory, ogórki i szczypiorek.
- Majonez wymieszać z keczupem i jogurtem naturalnym, doprawić solą i pieprzem, wlać do miski, dokładnie wymieszać i gotowe.
Schłodzić w lodówce.
0 komentarze :