Strona główna
O mnie
Kontakt
Strona główna
Spis treści
Alfabetyczny
Tematyczny
Kuchenne Porady
Poprawność kulinarna
Porady
Przelicznik
Savoir-Vivre
Słowniczek
Filmy
Do Wydruku
O blogu
jak - usunąć klej ze słoików?
By
Ania
| 05:09
Leave a Comment
Składniki :
Related Items
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
0 komentarze :
Instagram
Dołącz do nas
Subskrypcja
Enter your email address:
Popular Posts
bita śmietana - usztywniana mąką ziemniaczaną
Składniki : śmietana kremówka cukier puder mąka ziemniaczana Przygotowanie : Śmietanę ubijamy na pół sztywno. Dodaje...
lukier - na bazie kwaśnej śmietany
Składniki : około 2 szklanki cukru pudru 4 łyżki kwaśnej śmietany Przygotowanie : Śmietanę podgrzewać w garnuszku ciągle miesza...
zaczyny drozdżowe - poolish, biga, pate fermentee
Zaczyn drożdżowy jest to sfermentowana porcja ciasta drożdżowego, której użycie zapewnia lepszy rozrost gotowego wypieku oraz poprawia j...
Dlaczego zaparzamy mąkę do ciasta pierogowego?
Dlaczego zaparzamy mąkę do ciasta pierogowego? http://www.rheologylab.com/articles/food/starch-gels/ W poprzednim poście podzieliła...
jak - składać naleśniki
Jak składać naleśniki? Wyróżniamy następujące sposoby składania naleśników : 1. książeczka 2. rolada 3. rożek I 4. rożek II (kornet...
jak - obliczyć hydrację ciasta?
I. hydracja 100 % jest to zakwas dokarmiony mąką i wodą w równych proporcjach : 100g mąki + 100g wody. II. hydracja poniżej 100 % jest...
krem do tortu - na bazie bitej śmietany i kisielu owocowego
Składniki : 1 l śmietany kremówki 6 łyżek cukru pudru kisiel cytrynowy Przygotowanie : W misce ubić śmietanę i cukier puder. ...
pasztet - rybny
Składniki : 3 aluminiowe foremki 22×9 cm około 1,5 kg filetów rybnych sok z 1/2 cytryny 3-4 duże ząbki czosnku 2 średnie cebule ...
krem do tortu - maślany, na bazie serka philadelphia
Składniki : 300g serka kremowego typu Philadelphia 250g miękkiego masła 300g cukru pudru barwnik spożywczy Przygotowanie : Ma...
jak - postępować z żelatyną?
Żelatyna w proszku/granulkach Przed dodaniem żelatyny do deseru należy zalać ją małą ilością zimnej wody, tylko do jej pokrycia. Odstawić ...
Categories
50+ hydracja
60+ hydracja
70+ hydracja
80+ hydracja
90+ hydracja
adwokat
amoniak
ananas
bagietka
baker's percentages
banany
bez glutenu
bez jajek
bez mięsa
bez mleka
białka
biszkopty
biszkopty podłużne
boczek
brzoskwinie
budyń
bulion
bułka tarta
całe jajka
cebula
chilli
ciasteczka
ciasteczkowy spód
ciasto bez pieczenia
ciasto biszkoptowe
ciasto drożdżowe
ciasto francuskie
ciasto kluskowe
ciasto kruche
ciasto krucho-drożdżowe
ciasto naleśnikowe
ciasto parzone
ciasto piernikowe
ciasto pierogowe
ciasto półfrancuskie śmietanowe
ciasto półkruche
ciasto serowe
ciasto smażone
ciasto sodowe
ciasto ucierane
ciasto ziemniaczane
cukier biały gruby kryształ
cukier brązowy
cukier puder
cukinia
cydr
cynamon
cytr
cytryna
czarna porzeczka
czekolada
czerwona porzeczka
czosnek
dodatki do wypieków
drożdże
dynia
dżem
fasola
formowanie
galaretka
glukoza
golden syrup
gotuj poprawnie
goździki
groszek konserwowy
groszek zielony
groszki czekoladowe
gruszki
grylaż
grzyby
herbata
herbatniki
imbir
jabłka
jagody
jogurt
kakao
kakaowe herbatniki
kapusta kiszona
kapusta pekińska
kapusta słodka
karmel
kasza gryczana
kasza manna
kawa
kefir
ketchup
kiełki
kisiel
kompot
koncentrat pomidorowy
konfitura
koperek
krakersy
krem czekoladowy
krem do przełożenia
krem pralinowy
krokant
kruszonka
kuchenne porady
kukurydza
kurczak
kurczak pieczony
kwasek cytrynowy
lemon curd
likier
limonka
lody
majonez
mak
makaron
maliny
marchew
margaryna
marmolada
masa kajmakowa
masa zaparzana
masło
maślanka
mąka kukurydziana
mąka owsiana
mąka pszenna razowa
mąka ziemniaczana
mąka żytnia
mielone migdały
mięso mielone
migdały
mincemeat
miód
mixing methods
mleczko kokosowe
mleko skondensowane niesłodzone
mleko skondensowane słodzone
mleko w proszku
morele
mus z jabłek
napój gazowany
obiad
ocet
ogórek
ogórki konserwowe
olej
oliwa
orzechy
otręby
papryka
papryka ostra
parówki
pieczarki
pieczywo
piersi z kurczaka
pierś z kurczaka
pigwa
pistacje
piwo
płatki owsiane
płatki owsiane błyskawiczne
pomarańcza
pomidor
porady
powidła
przecier pomidorowy
przekąska
przelicznik
przetwory
przyprawa do pierników
pulled meat
rabarbar
ricotta
rodzynki
rum
ryba
ryż biały
ryż preparowany
rzeżucha
sałata
seler
semolina
ser biały
ser mascarpone
ser skyr
ser śmietankowy
ser żółty
serek homogenizowany
skórka pomarańczowa
słonina
słód jęczmienny
smalec
soda oczyszczona
sok jabłkowy
sok kubuś
sok z cytryny
sos
suszone owoce
syrop klonowy
szczypiorek
śliwki
śmietana kremówka
śmietana kwaśna
śniadanie/kolacja
śnieżka
techniki krojenia
tortellini
tortilla
truskawki
wafle suche
wędlina
wędzona makrela
wieprzowina
wino
winogrono
wiórki kokosowe
wiśnie
wołowina
wódka
wydmuszki
zagęszczacz do sosów
zakwas
zalewa octowa
ziemniaki
ziemniaki przecierane
ziemniaki ugotowane
zsiadłe mleko
żelatyna
żelfix
żółtka
żurawina
0 komentarze :