Składniki :
300 g wiórków kokosowych 100%
140 g białka 46%
85 g cukru 28%
85 g masła, rozpuszczonego 28%
8 g mąki ziemniaczanej 3%
Składniki :
- Do miski wsypać wiórki, następnie zalać je płynnym masłem. Wymieszać do połączenia się składników.
- W osobnym naczyniu ubić białka. Gdy będą sztywne powoli dosypywać cukier, nie przestając ubijać. Na samym końcu dodajemy mąkę.
- Do masy kokosowej stopniowo dodajemy pianę z białek. Masy należy delikatnie łączyć. dajemy połowę białek do wiórków i mieszamy.
- Zwilżonymi dłońmi bardzo delikatnie formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze i lekko spłaszczyć.
- Kokosanki wstawić do rozgrzanego do 170stC piekarnika i piec ok. 15 minut – do zezłocenia.
0 komentarze :