Składniki :
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
30 g masła
1 główka młodej kapusty (ok 900 g) posiekana
1 puszka krojonych pomidorów (400 g), troche koncentratu i połowę pomidora malinowego
1i1/2 szklanki wrzątku
1/2 szklanki posiekanego świeżego koperku
cukier puder do smaku
sól i pieprz, ziele, liść laurowy, czosnek w proszku itp
W dużym garnku roztop połowę masła na dużym ogniu i wrzuć posiekaną cebulę. Smaż do zarumienienia.
Zmniejsz ogień i włóż pomidory,kapustę,połowę koperku i wlej wrzątek. Gotuj pod przykryciem,aż kapusta będzie miękka (ok. 15-20 min).
Wmieszaj drugą połowę masła i koperku. Dopraw do smaku cukrem pudrem,solą i pieprzem.
Można podawać od razu,jednak mi najbardziej smakuje odgrzana następnego dnia.
0 komentarze :