parówki - serca, z jajkiem sadzonym

By | 11:07 Leave a Comment

Składniki :

1 parówka
1 jajko


Przygotowanie :

  1. Parówki odwinąć z folii.
  2. Rozciąć wzdłuż na całej długości zostawiając ok. 1-2cm nie naruszonej końcówki.
  3. Rozcięte końce odwinąć na zewnątrz i spiąć razem ich końce wykałaczką tworząc serduszko.
  4. Na patelni rozgrzać tłuszcz i ułożyć parówki. W środek serduszka wbić jajko. Smażyć do ścięcia się białka.
  5. Gdy białko się już zetnie, delikatnie nożem lub drewnianą szpatułką oddzielić od parówek białko, które wypłynęło poza „formę” podczas wbijania na patelnię.
  6. Gotowe jajka przekładać na talerz, można udekorować ketchupem.


Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :