Składniki - spód :
200g herbatników Black
Składniki - pianka :
500g sera z wiaderka
3 łyżki cukru pudru
200ml mleka
2 śnieżki (w proszku)
1 galaretka pomarańczowa
1 galaretka owoce leśne
2 łyżeczki żelatyny
Składniki - dekoracja :
1 galaretka truskawkowa
Przygotowanie :
- Spód : Tortownicę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć herbatnikami.
- Pianka : każdą galaretkę z dodatkiem 1 łyżeczki żelatyny osobno rozpuścić w 200 ml wrzątku, następnie pozostawić do lekkiego stężenia.
- Śnieżki zalać mlekiem, ubić na puch, dodać cukier, ser z wiaderka, dalej miksować aż składniki się połączą, a następnie podzielić na dwie równe części.
- Do pierwszej części masy wlać wolnym strumieniem galaretkę o smaku leśnych owoców, całość dokładnie wymieszać i wlać do tortownicy wyłożonej herbatnikami, wstawić do lodówki na 30 minut.
- Po tym czasie do drugiej części masy wlać wolnym strumieniem galaretkę o smaku pomarańczowym, całość dokładnie wymieszać, wlać do tortownicy i wstawić do lodówki na 30 minut.
- Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml wrzątku, następnie pozostawić do lekkiego stężenia.
- Dekoracja : na gotową i dokładnie schłodzoną piankę wylać tężejącą truskawkową galaretkę i wstawić całość do lodówki.
0 komentarze :