ciasto na zimno - kolorowa pianka

By | 14:05 Leave a Comment

Składniki - spód :

200g herbatników Black


Składniki - pianka :

500g sera z wiaderka
3 łyżki cukru pudru
200ml mleka
2 śnieżki (w proszku)
1 galaretka pomarańczowa
1 galaretka owoce leśne
2 łyżeczki żelatyny


Składniki - dekoracja :

1 galaretka truskawkowa


Przygotowanie :

  1. Spód : Tortownicę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć herbatnikami.
  2. Pianka : każdą galaretkę z dodatkiem 1 łyżeczki żelatyny osobno rozpuścić w 200 ml wrzątku, następnie pozostawić do lekkiego stężenia.
  3. Śnieżki zalać mlekiem, ubić na puch, dodać cukier, ser z wiaderka, dalej miksować aż składniki się połączą, a następnie podzielić na dwie równe części.
  4. Do pierwszej części masy wlać wolnym strumieniem galaretkę o smaku leśnych owoców, całość dokładnie wymieszać i wlać do tortownicy wyłożonej herbatnikami, wstawić do lodówki na 30 minut.
  5. Po tym czasie do drugiej części masy wlać wolnym strumieniem galaretkę o smaku pomarańczowym, całość dokładnie wymieszać, wlać do tortownicy i wstawić do lodówki na 30 minut.
  6. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml wrzątku, następnie pozostawić do lekkiego stężenia.
  7. Dekoracja : na gotową i dokładnie schłodzoną piankę wylać tężejącą truskawkową galaretkę i wstawić całość do lodówki.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :