kiełki - włochate wydmuszki

By | 07:08 Leave a Comment

Składniki :


skorupki jaj
wytłoczka do jajek
płatki kosmetyczne
nasiona rzeżuchy


Przygotowanie :


  1. Skorupki jaj dokładnie wymyć, sparzyć wrzątkiem. Wysuszyć.
  2. Skorupki umieścić w wytłoczce. Do każdej z nich włożyć po dwa płatki kosmetyczne, następnie dokładnie zrosić wodą przy pomocy spryskiwacza.
  3. Na płatki wysypać ziarenka rzeżuchy, dokładnie zrosić je wodą przy pomocy spryskiwacza.
  4. Do momentu wzrostu rzeżuchy utrzymywać znaczną wilgotność płatków kosmetycznych.
  5. Kiełki rzeżuchy będą gotowe w ciągu 7 dni od zasiania jej ziarenek.
  6. Gotowe wydmuszki można w dowolny sposób ozdobić.



Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :