ciasteczka - kokosowe, z ricottą, bez jajek

By | 06:00 Leave a Comment

Składniki :

250 g ricotty
70 g mąki pszennej
60 g mąki ziemniaczanej
60 g wiórków kokosowych
50 g cukru kryształy
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia


Przygotowanie :

  1. W misce wymieszać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, wiórki kokosowe, cukier i proszek do pieczenia.
  2. Do masy dodać ricottę i olej. Wymieszać do połączenia się składników.
  3. Z powstałej masy formować kulki. Masa jest dość klejąca, dlatego w czasie formowania należy w razie potrzeby moczyć dłonie w zimnej wodzie.
  4. Gotowe ciasteczka przekładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Spłaszczyć dłonią.
  5. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 180stC przez ok. 15 min.
  6. Wystudzone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :