Składniki :
250 g ricotty
70 g mąki pszennej
60 g mąki ziemniaczanej
60 g wiórków kokosowych
50 g cukru kryształy
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie :
- W misce wymieszać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, wiórki kokosowe, cukier i proszek do pieczenia.
- Do masy dodać ricottę i olej. Wymieszać do połączenia się składników.
- Z powstałej masy formować kulki. Masa jest dość klejąca, dlatego w czasie formowania należy w razie potrzeby moczyć dłonie w zimnej wodzie.
- Gotowe ciasteczka przekładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Spłaszczyć dłonią.
- Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 180stC przez ok. 15 min.
- Wystudzone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem.
0 komentarze :