spód do wypieków - ucierany (z szarlotki ursynowskiej)

By | 01:08 Leave a Comment

Składniki :

500 g mąki pszennej (100%)
170 g cukru (34%)
100 g jajka (20%)
170 g masła (34%)
130 g śmietany 18 % (26%)
6g proszku do pieczenia (1,2%) 

TOTAL WEIGHT : 1070 g

TOTAL % : 215,2

Przygotowanie :

  1. Masło delikatnie utrzeć z cukrem. Dodać jajka, proszek, śmietanę . Utrzeć.
  2. Dodać mąkę wyrobić.
  3. Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
  4. Podzielić na dwie części - ⅔ i 1/3.
  5. Większa część rozwałkować, wyłożyć masę jabłkową, przykryć pozostałym ciastem.
  6. Piec w temperaturze 170st.


Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :