Składniki :
2 galaretki truskawkowe
2 galaretki cytrynowe
2 x 400 ml śmietany kremówki
4łyżki cukru pudru
2 galaretki truskawkowe
Przygotowanie :
- Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wody, odstawić do przestygnięcia.
- Ubić 400 ml śmietany kremówki z dodatkiem 2 łyzek cukru pudru.
- Do ubitej piany wlać płynną, przestygniętą galaretkę cytrynową. Wymieszać do połączenia składników.
- Przelać do naczynia, wstawić do lodówki do stężenia.
- Czynność powtórzyć z galaretką truskawkową.
- Całość odstawić do lodówki do stężenia.
- Galaretki truskawkowe rozpuścić w 800 ml wody. Odstawić do lekkiego stężenia.
- Lekko tężejacą galaretkę wylać na ciasto. Wstawic do lodówki do całkowitego stężenia.
0 komentarze :