sernik na zimno - chatka puchatka

By | 04:19 Leave a Comment

Składniki :

800 g twarogu na sernik
100 g cukru pudru
130 g masła miękkiego
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki kakao słodkiego
36 sztuk herbatników


Wykonanie :

  1. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  2. Do masy maślanej dodawaj po łyżce twaróg i krótko miksuj.
  3. Podziel masę twarogową na dwie części i do jednej dodaj kakao - zmiksuj.
  4. Herbatniki ułóż na kawałku folii aluminiowej - 3 rzędy po 6 herbatników.
  5. Rozsmaruj na herbatnikach 2/3 masy z kakao i przykryj drugą warstwą herbatników. Wyłóż białą masę sernikową i rozsmaruj, pozostałą odłożoną masę czekoladową ułóż mniej więcej na środkowych herbatnikach.
  6. Pomagając sobie folią aluminiową unieś boki ciasta tworząc trójkąt. Obwiń ciasto folią i schowaj do lodówki na około 12 godzin. Przed podaniem polej ciasto rozpuszczoną czekoladą.

Starszy post Strona główna

0 komentarze :